Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

woensdag 5 juni 2013

Expositie 'D'n boer op' met foto's van Noud Aartsen

De Brabant-Collectie heeft circa 40 foto's van Noud Aartsen (1932-2010) in bruikleen gegeven voor de expositie 'D'n boer op'  in museum de Vier Quartieren in Oirschot. De echtgenote van de in Best geboren fotograaf heeft begin 2011 het gehele fotografische oeuvre, inclusief alle rechten, aan de Brabant-Collectie overgedragen.

Het Brabantse boerenleven, en ook dat op het Oirschotse platteland, staat centraal op de getoonde foto's. Bijzonder sfeerverhogend is dat de foto's te zien zijn in combinatie met objecten uit de collectie van museum de Vier Quartieren. In de geënsceneerde 'stijlkamers' van het museum worden foto's van Noud getoond met voorwerpen afkomstig van het erf en d'n herd, maar ook bijvoorbeeld werktuigen om de sloot schoon te maken. In de fotogallerij van het museum komen de vier seizoenen aan bod met het thema 'in het veld het jaor rond'.

Tot en met zondag 29 september 2013 kunt u in de middag (met uitzondering van maandag) tijdens openingstijden van het museum de expositie bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten