Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 21 mei 2012

Tijdschrift 'Helmonds Heem'

Dit tijdschrift is een uitgave van Heemkundekring Helmond-Peelland. Voor het cultuurhistorisch erfgoed in de vorm van gebruiken, taal, gebouwen of historische voorwerpen bestaat steeds meer belangstelling. Tegelijkertijd dreigt er iedere dag veel cultuurgoed verloren te gaan. De Heemkundekring Helmond-Peelland  tracht dit erfgoed te bewaken en te bewaren voor de toekomst, zodat iedereen hiermee kennis kan maken. Zij zet zich hier al meer dan zestig jaar voor in.
De Heemkundekring Helmond-Peelland werd opgericht op 24 mei 1948. Enkele malen per jaar verschijnt haar tijdschrift 'Helmonds Heem'. Elk nummer bevat artikelen over de geschiedenis van Helmond. De schrijvers van deze artikelen worden zowel binnen als buiten het ledenbestand gevonden. Ook worden diverse andere publicaties door het jaar heen uitgegeven. Via het tijdschrift 'Helmonds Heem' worden de leden op de hoogte gehouden van de activiteiten van de vereniging.
Kijk hier en bekijk het laatste nummer digitaal. Met o.a. artikelen over 't Speelhuis, historische keldergewelven onder winkelpand Markt en een kousenfabrikant met een bizar humeur. U kunt het tijdschrift ook raadplegen bij de Brabant-Collectie.
Vindplaats: T 07460.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten