Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

dinsdag 15 mei 2012

Rondleiding dispuutsleden 'Old Scratch'

Zaterdagmiddag 12 mei 2012 brachten leden van het dispuut 'Old Scratch' in het kader van hun dispuutsfeest 2012 een bezoek aan de Brabant-Collectie.

Leden van het dispuut 'Old Scratch' in gesprek met Jos Kuijlen
Na een inleiding en presentatie over Tilburg University van Stephanie Staats, Alumni Officer,  zette de groep van 22 dispuutsleden koers naar het bibliotheekgebouw voor een rondleiding door de moderne universiteitsbibliotheek. De verschillende niveau's met de nieuwe inrichting en voorzieningen werden bezichtigd. Jos Kuijlen, bibliothecaris, gaf  een introductie over de Brabant-Collectie. Tijdens de rondleiding werd onder meer stilgestaan bij het deel van de Brabant-Collectie dat in de open opstelling staat, te weten de tijdschriften (heemkundebladen en historische tijdschriften), raadpleegpc's voor gebruikers van de Brabant-Collectie, boeken (collecties Brabantica, Nederlandse Geschiedenis en Geschiedenis) en de kranten op microfiches. De rondleiding zou niet compleet zijn geweest zonder het tonen van de nodige schatten uit de Topografisch Historische Atlas en de kluis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten