Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

dinsdag 22 mei 2012

Dag van het Kasteel, 28 mei 2012

Van Kasteel tot Buitenplaats, het monument in ontwikkeling

Het thema van de Dag van het Kasteel is gerelateerd aan het Jaar van de Historische Buitenplaats, namelijk 'Van Kasteel tot Buitenplaats, het monument in ontwikkeling'.

Heeft u ïnteresse in de ontwikkelingen die in de loop der tijden hebben plaatsgevonden in de overgang van kasteel naar buitenplaats in Noord-Brabant? Kom dan op Tweede Pinksterdag, maandag 28 mei, naar een van de deelnemende kastelen in onze provincie. 

Twee kastelen waar veel te doen en te zien is, zijn: het kasteel van Breda en kasteel Heeze in Heeze.
 Het Kasteel met parade, de huidige Koninklijke Militaire Academie, uitgegeven door JosPe,
prentbriefkaart 
Kasteel Heeze, fotograaf Jan Bijnen,
prentbriefkaart
Overige deelnemers van dit jaar in Noord-Brabant zijn: de Ruïne van Asten in Asten, kasteel Bouvigne in Breda, Kasteelmuseum Boxmeer in Boxmeer, Museum Ceuclum te Cuijk, kasteel Dussen, kasteel Geldrop, kasteel Heeswijk, kasteel Helmond, kasteel Henkenshage in St. Oedenrode, kasteel Seldensate in Berlicum,St. Catharinadal in Oosterhout, kasteel Tongelaer in Mill en de Wouwse Plantage te Wouw. De activiteiten per kasteel vindt u op de website van de Nederlandse Kastelenstichting onder de rubriek Dag van het Kasteel 2012.

Wilt u meer lezen over kastelen? Neem eens een kijkje in onze collectie. Voor meer beeldmateriaal over dit onderwerp, kijk in de Topografisch Historische Atlas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten