Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 29 juni 2015

Jheronimus Bosch

In aanloop naar het Jeroen Bosch jaar 2016 is afgelopen jaar een omvangrijk boek over deze kunstenaar uit 's-Hertogenbosch verschenen.
Dit prachtige boek, samengesteld en geschreven door kunsthistoricus en Boschkenner Stefan Fischer, bevat een overzicht van het complete werk van de Jheronimus Bosch.
Het boek bevat veel illustraties met uitgebreide details. Stefan Fischer onderzocht wat Bosch en zijn schilderijen zo enorm invloedrijk maakten. Bosch, wiens echte naam Jheronimus van Aken was, werd veel gekopieerd en nagemaakt. Het aantal nog bestaande werken van Bosch’ navolgers is vele malen groter dan dat van de meester zelf.
Vandaag de dag zijn slechts twintig schilderijen en acht tekeningen met zekerheid toegeschreven aan Bosch. Hij wordt nog steeds gezien als visionair, een schilder van dromen en nachtmerries, van de hel en demonen.

Het zeer leesbare boek is een kunsthistorische studie met o.a. hoofdstukken over het leven en werk van Jeroen Bosch, catalogi van schilderijen en tekeningen, een overzicht van historische bronnen, een bibliografie en een register.

Meer boeken over Bosch kunt U vinden in de rubriek BRA J1.

Vindplaats: BRA J1 FISC 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten