Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 15 juni 2015

Feestelijke overdracht collectie bladmuziek

Woensdag 10 juni 2015 is de collectie bladmuziek van de Vereniging Componisten Noord-Brabant (VCNB) officieel overgedragen aan de Brabant-Collectie. Deze schenking werd opgeluisterd met een lunchconcert van en door leden van de VCNB.

Openingswoord door Aldert Winkelman (voorzitter VCNB)
Oskar Bles (piano) en Ivo Bles (violoncello)
Het concert werd goed bezocht en het publiek reageerde enthousiast. Er werd eigentijdse muziek van en door diverse componisten ten gehore gebracht, aangevuld met gastmusici en een kamerkoor. Marc van den Berg (directeur LIS) en Fons Mommers (bestuurslid VCNB) ondertekenden de overdracht.
Ondertekening van het contract door Marc van den Berg en Fons Mommers, 
bijgestaan door Pia van Kroonenburgh (bibliothecaris Brabant-Collectie)

Kamerkoor Paté Brûlée o.l.v. Frank Hermans
De VCNB is opgericht in 1987. Doel van de vereniging is vraag en aanbod van nieuwe muziek dichter bij elkaar te brengen en eigentijdse muziek onder de aandacht te brengen. De uitgebreide collectie partituren omvat ongeveer 600 stuks en geeft een goed overzicht van nieuwe muziek in Noord-Brabant. De schenking zal in de toekomst groeien door het aanleveren van nieuwe partituren door de ongeveer 26 leden.

De partituren zijn ingewerkt en ontsloten en zullen als een eenheid bewaard worden in het centrale boekenmagazijn van Tilburg University. Belangstellenden kunnen de partituren opvragen en uitlenen. De collectie is opgenomen in de bibliotheekcatalogus en in de Brabant-Databank onder de naam "Collectie Brabantse Componisten".


Voor een uitgebreid fotoverslag van deze middag zie onze Flickr-pagina.

Bron:

Joop Voorn, Geurt Grosfeld e.a.: Componisten in Noord-Brabant: tien jaar Vereniging van Componisten, 1997. ’s-Hertogenbosch, Stichting Actuele Muziek Brabant, 1998
Vindplaats: BRA J3 VOOR 1998

Geen opmerkingen:

Een reactie posten