Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 1 maart 2012

Nieuw jubileumblog

Op donderdag 8 maart a.s. is het precies 175 jaar geleden dat het Provinciaal Genootschap voor Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant werd opgericht in ‘s-Hertogenbosch. Uit dit Genootschap is later de Brabant-Collectie voortgekomen. Reden voor ons om in dit feestelijk jaar een speciaal blog te maken. 

Bibliothecaresse C.M.E. Ingen-Housz in de Genootschapsbibliotheek, Bethani√ęstraat,
's-Hertogenbosch. Fotopersbureau Het Zuiden i.o.v. De Ge√Įllustreerde Pers. 
Datering: 27 oktober 1948. Vindplaats: P / I 41.2 (1)
Op het nieuwe jubileumblog zullen gedurende een jaar berichten verschijnen over de geschiedenis van de Genootschapsbibliotheek, haar huisvesting en haar bibliothecarissen. Het blog zal rijkelijk voorzien worden van beeldmateriaal. Tevens zal er ruime aandacht besteed worden aan de restauratie en digitalisering van ons topstuk uit de collectie: de Roman-Visscher-kaart.
Gedurende het jaar zal de Brabant-Collectie diverse activiteiten organiseren, die eveneens belicht worden op het nieuwe blog.

Kijk daarom vanaf 8 maart op http://jubileumjaarbc.blogspot.com/ en volg ons via de RSS-feed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten