Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 29 maart 2012

Bijeenkomst voor Noud Aartsen

Op 27 maart 2012 was het precies twee jaar geleden dat de fotograaf Noud Aartsen (Best, 1932) is overleden.

Overhandiging Noud Aartsen: Witte gij nog van toen?
Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis in Best overhandigde Harrie van Vroenhoven, voorzitter van Heemkundekring 'Dye van Best', in het bijzijn van familieleden, vrienden en andere genodigden het eerste exemplaar van Noud Aartsen: Witte gij nog van toen? Terug in de tijd met Noud Aartsen (Best, 2012) aan zijn weduwe, Rini Aartsen-van Breugel. Dit boekje bevat teksten van Noud zoals die in 2005 verschenen in het blad Groeiend Best en is voorzien van foto's van zijn hand uit de collectie van de gemeente Best. De Brabant-Collectie gaf graag haar medewerking aan deze publicatie. Het fotoarchief van Noud Aartsen inclusief alle rechten is in begin 2011 door de familie aan de Brabant-Collectie geschonken.


Op de foto ziet u van links naar rechts: Wim Westerum (HKK ‘Dye van Best’), Jos Kuijlen (bibliothecaris Brabant-Collectie), Paul Maas (vriend van Noud Aartsen), Harrie van Vroenhoven (HKK ‘Dye van Best’), Herman Aartsen (zoon van Noud Aartsen), Rini Aartsen-van Breugel (weduwe van Noud Aartsen), Frank van der Maden (coördinator Beeld en Geluid van de Brabant-Collectie), Paul Gondrie (wethouder Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu van de gemeente Best), mevrouw Ine Meeuwis-van Langen (wethouder Cultuur van de gemeente Best). Rechts op de foto ziet u twee foto’s van Noud Aartsen. De bovenste van een originele zandweg, daaronder de situatie na de ingreep in het landschap!

Aankondiging project 'Landschappen van onze jeugd'
Jos Kuijlen, bibliothecaris van de Brabant-Collectie, nam de gelegenheid te baat het project 'Landschappen van onze jeugd' aan te kondigen. Paul Maas, vriend van Noud Aartsen, de Stichting Brabants Foto Archief en de Brabant-Collectie nemen deel aan dit project. Het project behelst de publicatie van een boek in drie talen over de fotografie van Noud Aartsen en een expositie van zijn werk in Nederland, Ierland en Frankrijk. Meer over het project kunt u lezen in de eerstvolgende nieuwsbrief van de Brabant-Collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten