Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 19 september 2011

Leontien van Moorsel: de rit van mijn leven

Naar aanleiding van Leontien Ladies Ride van afgelopen zondag in ’s-Hertogenbosch extra aandacht voor een boek over haar.
Leontien van Moorsel werd geboren op 22 maart 1970 in Boekel, een klein Brabants dorpje onder de rook van Eindhoven. Daar zou ze misschien nog steeds hebben gewoond als ze niet al op jonge leeftijd ontdekte dat ze keihard kon fietsen. Met een ongekend doorzettingsvermogen fietste ze uiteindelijk vier Olympische titels, negen wereldkampioenschappen en twee tourzeges bij elkaar. Eén en al euforie zo lijkt het, maar dat valt tegen. Het fanatisme dat Van Moorsel meervoudig wereldkampioene maakte, brak haar ook op. Haar gouden medailles bleken een zwarte keerzijde te hebben. Openhartig vertelt ze haar verhaal. Over de vele ups and downs, haar strijd tegen een eetstoornis en het moederschap dat haar leven nieuwe invulling geeft nu de pedalen niet langer meer permanent ronddraaien.
Marjolein Hurkmans (16 maart 1965) is journalist bij de Telegraaf en maakt reportages voor Vrouw op Zaterdag. Eerder schreef ze het autobiografische 'Mama's zijn ook mensen' (2000) en 'Natuurlijk houd ik van je, hoe heet je ook alweer' (2004).

Vindplaats: BRA H HURK 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten