Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

woensdag 7 oktober 2015

Jos Kuijlen neemt afscheid

Na iets meer dan 25 jaar in dienst te zijn geweest van Tilburg University, waarvan bijna tien jaar als bibliothecaris van de Brabant-Collectie, heeft Jos Kuijlen op donderdag 24 september 2015 met een receptie afscheid genomen van collega's en relaties. Met ingang van 1 oktober 2015 geniet hij van zijn welverdiende pensioen. 

In zijn afscheidsspeech memoreerde Marc van den Berg de inspanningen die Jos heeft gedaan voor Tilburg University en in het bijzonder voor de Brabant-Collectie. De titel 'Mister Brabant' die Marc aan Jos gaf, wordt hem dan ook zeer terecht verleend.

Jos Kuijlen
Marc van den Berg (directeur Library and IT Services) en Arnoud-Jan Bijsterveld (hoogleraar Cultuur in Brabant) 
Emy Thorissen (conservator Brabant-Collectie), Wies van Leeuwen (beleidsmedewerker cultuur en monumentenzorg Provincie Noord-Brabant), René Bastiaanse (directeur BHIC)  en Marc van den Berg.

Yvonne Wellings (gemeentearchivaris Tilburg), Arnoud-Jan Bijsterveld en Anthony Fokker (Stadsarchief 
's-Hertogenbosch).
De Brabant-Collectie hoeft Jos echter nog niet te gaan missen. Jos zal verder werken aan zijn project 'Brabantse Drukken' en blijft daarom een dag in de week als vrijwilliger verbonden aan 'zijn' Brabant-Collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten