Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

dinsdag 6 oktober 2015

Een volgende stap in het project Brabant Cloud

Al enige tijd werken Erfgoed Brabant en de Brabant-Collectie samen om duurzame opslag en online raadpleging van data te realiseren in het project Brabant Cloud. Erfgoed Brabant is de beheerder van de Brabant Cloud.

In dit omvangrijke project heeft de ontwikkeling van de registratiesoftware erg veel tijd gekost. Het aanvankelijke ontwerp bleek bij uitvoerig testen niet aan al onze eisen te voldoen en dus moesten we een alternatief gaan zoeken. Bij deze zoektocht is steeds het beoogde eindresultaat leidend geweest. 
 
Erfgoed Brabant heeft gekozen voor het registratiesysteem Memorix Maior van Picturae, dat ook een eenvoudigere variant kent voor kleinere instellingen. Memorix Maior zal als registratiemodule fungeren voor de Brabant Cloud.

Picturae is de leverancier van de huidige Film- en Fotobank Noord-Brabant. Deze beeldbank zal eind 2015 stop gezet worden. De deelnemers van de Film- en Fotobank Noord-Brabant krijgen de mogelijkheid hun gegevens naar de Brabant Cloud over te laten zetten. Raadpleging zal geschieden via de centrale erfgoedportal Thuis In Brabant. Op deze wijze is de continuïteit gewaarborgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten