Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 14 juli 2014

Tijdschrift: Tussentijds

Tussentijds is het tijdschrift van Stichting De Werkende Mens, de historische kring voor Oss en omgeving. De stichting is in 1993 opgericht en ontstaan uit een groep geïnteresseerden die in het begin voornamelijk het boeiende en rijke industriële verleden van Oss in beeld wilden brengen. Zo zijn in Oss de eerste margarinefabrieken ter wereld opgericht (Jurgens in 1871, Van den Bergh in 1872). Ook grote bedrijven als tapijtfabriek Bergoss, de vleesfabrieken Zwan en UNOX, en de multinational Organon zijn in Oss begonnen. Vanwege het belangrijke industriële verleden van de stad heeft de stichting gekozen voor de naam De Werkende Mens.

Spoedig is men ook aandacht aan andere historische onderwerpen gaan besteden, want Oss heeft zeer oude wortels. Opgravingen hebben aangetoond dat de plaats al vanaf ca. 2.200 jaar v. Chr. continu bewoond is. Het grootste Vorstengraf van Nederland is hier teruggevonden. Momenteel staan in het tijdschrift Tussentijds verhalen en wetenswaardigheden over heden en verleden van Oss e.o., evenals verslagen van de excursies die ieder jaar gemaakt worden.
Van 1995 tot 1996 droeg deze periodiek dezelfde naam als de stichting; in 1997 is de naam veranderd in Tussentijds. Het tijdschrift verschijnt twee keer per jaar in een oplage va 250 exemplaren. Donateurs krijgen het blad toegestuurd. De PDF-versies zijn online te raadplegen.

Vindplaats: T 09733

Geen opmerkingen:

Een reactie posten