Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

dinsdag 29 maart 2016

Het project Brabant Cloud

In de nieuwsbrief van oktober 2015 is gemeld dat Memorix Maior van Picturae is gekozen als registratiesysteem voor de Brabant Cloud en dat de Film- en Fotobank Noord-Brabant (FFNB) naar dit systeem zou worden overgezet.  Dat is inmiddels gebeurd en de deelnemers aan de FFNB die hebben aangegeven deel te willen nemen aan de proefperiode hebben inmiddels een introductiecursus gevolgd.

Op dit moment staat een vervolgcursus voor deze groep instellingen op het programma, zodat men gedegen is geïnformeerd alvorens een beslissing te nemen om ook daadwerkelijk deelnemer te worden van de Brabant Cloud. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het presenteren van de informatie via de website Thuis in Brabant. Tot die tijd blijft de huidige FFNB raadpleegbaar via www.filmenfotobank-nb.nl.

Voor meer informatie over de Brabant Cloud kunt u terecht op de website van Erfgoed Brabant of bij de projectleider van Erfgoed Brabant, Cris Kremers: criskremers@erfgoedbrabant.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten