Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 8 september 2014

Tijdschrift: Gens Nostra

Gens nostra is het maandblad van de Nederlandse Genealogische VerenigingDeze grootste genealogische vereniging van Nederland telt ongeveer 10.000 leden. Het tijdschrift is vooral gericht op de Nederlandse amateurgenealoog. 

Gens Nostra verschijnt tien maal per jaar met een dubbelnummer in juli/augustus en in april/mei (i.v.m. de Genealogische Dag). Het blad bevat vaste rubrieken, zoals 'Boekrecensies', 'Tijdschriften',  'Digitaal' en 'Mededelingen van het bestuur'. Iedere jaargang is voorzien van een inhoudsopgave en een alfabetische index op familienamen. Inhoud en registers van elk nummer vanaf 2005 zijn online te raadplegen. Artikelen kunnen bestaan uit complete genealogieën, kwartierstaten, stamreeksen, genealogische geschiedenissen, heraldische artikelen of bewerkingen van bronnen voor zover van genealogisch belang. Bij de bijdragen staan volledigheid en bronvermelding voorop. Ook kleinere stukjes over opmerkelijke zaken of toevalsvondsten worden opgenomen. Met enige regelmaat staan er onderwerpen in over (Noord-)Brabant. Deze zijn vanaf 1970 opgenomen in de Brabant Databank.

Het maandblad is in 1945 voor het eerst verschenen. In 2010 is het vernieuwd uitgekomen in groter formaat, met een ander lettertype en meer kleur en beeld. Langere bijdragen worden zowel gedrukt als digitaal op de website van de NGV uitgegeven. Dit houdt in dat een deel in Gens Nostra en het gehele artikel (manuscript) op de site worden gepubliceerd. In 2013 is er voor het eerst een dergelijke splitsing in de verschijningsvorm van een genealogie.   
                                         
Vindplaats: T 07414

Geen opmerkingen:

Een reactie posten