Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 1 september 2014

Pia van Kroonenburgh nieuwe bibliothecaris Brabant-Collectie

Pia van Kroonenburgh (1958) wordt per 1 september de nieuwe bibliothecaris van de Brabant-Collectie. Deze collectie is gevestigd in de bibliotheek van Tilburg University. Zij volgt in deze functie Jos Kuijlen (1949) op, die deze functie bekleed heeft vanaf 1 december 2006. Jos Kuijlen blijft nog tot 1 oktober 2015 bij de Brabant-Collectie werkzaam als adviseur en projectleider van het project Brabantse Drukken. 

Pia van Kroonenburgh, historica uit Nijmegen, heeft ruim 25 jaar gewerkt in verschillende functies bij de universiteitsbibliotheken van Tilburg, Amsterdam en Eindhoven. Met haar haalt de Brabant-Collectie een ervaren manager binnen. Zij zal zich vooral gaan richten op het verder digitaliseren van de collectie en het beschikbaar stellen van deze bijzondere erfgoedcollectie via de Brabant Cloud. Ruime aandacht zal uit blijven gaan naar het uitbreiden en conserveren van de collectie en naar het onderstrepen van het belang van deze erfgoedcollectie binnen en buiten de universitaire gemeenschap. 

Voor meer informatie over de Brabant-Collectie: www.brabantcollectie.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten