Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 12 augustus 2013

Tijdschrift: 't Hupke

't Hupke is de titel van het tijdschrift van de West Brabantse Vogelwerkgroep. De werkgroep bestaat al ruim 40 jaar en heeft 300 leden. Hupke betekent Steenuil in het plaatselijke dialect.
Het blad verschijnt elk kwartaal en komt uit met een Lente-, Zomer-, Herfst- en Winternummer. De werkgroep omschrijft 't Hupke als een verenigingsblad dat gemaakt wordt door de leden voor de leden. Naast algemene informatie over de werkgroep staan er nieuwsberichten in op het gebied van vogels in West-Brabant. In het vaste onderdeel "Onderzoek + inventarisaties + verslagen" wordt gedegen achtergrondinformatie gegeven. De rubriek "Natuurgebied in de regio" spoort iedereen aan er zelf op uit te gaan.
In het Lentenummer onder andere aandacht voor het Jaar van de Patrijs, de blauwborst en een verslag van de roofvogeltelling.
Het tijdschrift is aanwezig in de Brabant-Collectie vanaf nummer 140 (2010).

Vindplaats: T 10801

Voor de vogelliefhebbers verwijzen we graag naar onze blogserie Nederlandsche Vogelen over de gelijknamige boekenreeks van Cornelis Nozeman e.a., gestart in september 2011 en afgerond in november 2012. In deze serie zijn een aantal vogels uit de kloeke boekenreeks van Nozeman in de schijnwerpers gezet.
Klikt u op ons blog op het label "vogels" dan krijgt u als zoekresultaat alle aan dit onderwerp gerelateerde blogberichten te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten