Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

vrijdag 19 juli 2013

Tilburgse Kermis vandaag van start

Reuzenrad: avondopname
Eindhoven, ca. 1958 © Martien Coppens / NFM
Vanavond om 19.00 uur is het weer zover: dan opent wethouder Joost Möller de Tilburgse Kermis. Tien dagen lang kan iedereen genieten van deze grootste kermis van de Benelux. Over een lengte van 3 kilometer staan ruim 230 attracties opgesteld, verspreid over de binnenstad. Naast spektakel is er ruimte voor de nostalgische kermis. Traditiegetrouw is de Roze Maandag, dit jaar op 22 juli, een grote publiekstrekker.

De Brabant-Collectie beheert een aantal kermisfoto's. Rees Diepen fotografeerde in de jaren '60 vooral ouderen en kinderen tijdens het Tilburgse volksvermaak. Martien Coppens schoot zijn foto's in Eindhoven. Een selectie van 10 van deze foto's is door ons in bruikleen gegeven aan het BKKC voor de expositie 'Chop chop chop... altijd prijs!' (zie nieuwsbrief Brabant-Collectie 26 juni jl.). Naast het werk van Diepen en Coppens leveren hedendaagse kunstenaars als Coen van Rooij, Paul Bogaers en Peter Hofland hun bijdrage. Opzet van de expositie is de wereld van de kermis en de kunst met elkaar te verbinden.


Onderstaande foto's geven een impressie van de expositie die nog tot 18 augustus te zien is bij het BKKC, Spoorlaan 21 i-k te Tilburg.

© Paul Bogaers
© Paul Bogaers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten