Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

woensdag 1 juni 2011

Brabanttoer 2011

Een aantal teamleden van de Brabant-Collectie deed donderdagmiddag 26 mei mee aan de Brabanttoer. Deze fietstocht van de personeelsvereniging van Tilburg University was naar keuze 30 of 40 kilometer lang en voerde dit jaar door de wijde omtrek van Oisterwijk. Jos Kuijlen, Frank van der Maden, Jolanda van den Akker en Frans Cools zijn hier te zien op een foto van UvT-collega Ailsa Rainer tijdens een stop voor Kasteel Nemerlaer. Zij is de winnaar van de Klikklik fotowedstrijd in de categorie Industrie. Met deze wedstrijd en een slotmanifestatie sloot de Brabant-Collectie het Coppensproject in oktober 2010 feestelijk af.


De locatie is toepasselijk want kasteel Nemerlaer was de woonplaats van AndrĂ© van den Bogaerde, voorzitter van het Provinciaal Genootschap voor Kunsten en Wetenschappen. Uit dit genootschap is de huidige Brabant-Collectie voortgekomen. Nu is Het Brabants Landschap in een van de bijgebouwen van Nemelaer gevestigd. Met hen werken wij veel samen. Het beeldmateriaal voor het tijdschrift 'Brabants Landschap' komt nog al eens uit de Topografisch Historische Atlas van de Brabant-Collectie en op dit moment werken wij met hen samen aan het Landgoederenboek van Noord-Brabant dat in het voorjaar van 2012 verschijnt.

Na de stop, wederom een stukje fietsen en een etentje bij Klein Speijck in Oisterwijk keerden onze fietsers moe maar voldaan huiswaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten