Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

woensdag 20 april 2011

Circus in Tilburg

Het liedje van Arlekyn. Lutkie en Cranenburg.
houtsnede, gekleurd. formaat: 41.3 x 32.
ML / 911.62.38 (1)
Tot en met 25 april 2011 staat het Nationaal Circus Herman Renz  in Tilburg op het Laar met de show Celebration. Met deze show vieren zij hun 100-jarig bestaan.
Het Nederlandse circus begon in 1796 op de kermis van Delft. De eerste Nederlandse circusdirecteur Pieter Magito breidde zijn koordansnummer uit met andere acts en stelde zo de eerste circusvoorstelling samen. Over deze boeiende geschiedenis kunt u boeken inzien, lezen en wellicht lenen bij de Brabant-Collectie. In de Brabant-Databank vindt u verder nog een twintigtal artikelen als u zoekt op het trefwoord circus. Lidmaatschap van de Brabant-Collectie staat open voor iedereen en kost u niets. U betaalt alleen € 15,-- borg voor de lenerspas.
Ook de bekende Brabantse fotograaf Martien Coppens heeft circusartiesten op de gevoelige plaat vastgelegd. Kijk maar eens naar deze foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten