Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 3 juli 2017

Koning Willem-Alexander ziet Abraham in Tilburg: 27 april 2017

Eind april is binnen een tijdsbestek van 50 uur het unieke boek over Koningsdag Tilburg verschenen. Hierin wordt o.a. verslag gedaan van het bezoek van koning Willem-Alexanderkoningin M√°xima, hun drie dochters en andere leden van de koninklijke familie aan Tilburg op 27 april 2017. Daarnaast bevat het boek andere bijdragen, zoals de speciaal voor deze gelegenheid gemaakte gedichten door de stadsdichter, de juniorstadsdichter en de campusdichter. Ook is er aandacht voor 250 jaar Oranje in Tilburg. Het allereerste bezoek van een Oranje aan deze stad, door prins Willem V (1766), het verblijf van koning Willem II, als ook diverse andere koninklijke bezoeken worden besproken. De ruim 20 fotografen en schrijvers hebben niet alleen een (foto)verslag van de wandeling langs de ’13 werelden’ gemaakt, maar ook van de vele festiviteiten in de rest van de stad, zoals bijvoorbeeld de Koningsnacht, Korvel, en het Leijparkfestival. Ook bezochten zij locaties en besloten feestelijkheden, zoals Koningsvoorde en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.
Het boek is een prachtig promotiemiddel geworden voor de stad Tilburg en is al na 50 uur aangeboden aan koning Willem-Alexander als aandenken aan zijn verjaardag in Tilburg.

Vindplaats: BRA M4 PEET 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten