Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 30 juni 2016

Wethouder Marcelle Hendrickx op bezoek

De Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx (D66) met Onderwijs, Jeugd, Emancipatie en Cultuur in haar portefeuille en Marijn Gevers, beleidsambtenaar Cultuur, brachten vandaag een bezoek aan de Brabant-Collectie.

De Brabant-Collectie werkt voor vele projecten, zoals bijvoorbeeld recent voor de tentoonstelling 'In de Brabantse voetsporen van Vincent van Gogh' en het project Noud Aartsen, samen met Tilburgse erfgoedpartners. Denk hierbij aan Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum, Textielmuseum, Natuurmuseum Brabant, Bibliotheek Midden-Brabant en BKKC. Een goede reden om nader met elkaar kennis te maken en te tonen wat de Brabant-Collectie zoal in huis heeft.
v.l.n.r. Marijn Gevers, Emy Thorissen en Marcelle Hendrickx in de bezoekersruimte
© Corine Bon
Bibliothecaris Pia van Kroonenburgh ontving de wethouder met een presentatie over inhoud en ontstaan van de collectie. Het gezelschap verplaatste zich daarna naar de geklimatiseerde raadpleegruimte waar Emy Thorissen, conservator, enkele highlights uit de collectie liet zien.
v.l.n.r. Marcelle Hendrickx, Emy Thorissen en Pia van Kroonenburgh in de raadpleegruimte
© Corine Bon
v.l.n.r. Emy Thorissen, Marcelle Hendrickx en Marijn Gevers
© Corine Bon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten