Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 27 juni 2016

Tijdschrift: De Myerlese Koerier

De Myerlese Koerier is een uitgave van Heemkundekring Myerle, gevestigd in gemeente Geldrop-Mierlo. De heemkundekring is opgericht in 1984 en heeft sinds 1987 haar eigen blad, dat tweemaal per jaar uitkomt. Tot 2011 hanteerde men de naam D'n Myerlese Koerier. In het blad staan veel artikelen van de Werkgroep Geschiedenis, maar ook de andere werkgroepen (Beeldcollectie; Bibliotheek; Genealogie etc.) leveren regelmatig een bijdrage. Ook over de opgravingen, waaraan leden van de kring hebben meegewerkt, wordt gepubliceerd. Daarnaast verschijnen vanaf 2012 artikelen over markante personen uit de gemeente. In 2012 en 2013 verschenen twee speciale edities, over respectievelijk De Haes Weverijen en De Milo Confectiefabrieken. Meer informatie over de publicaties van de heemkundekring vindt u hier.

Heemkundekring Myerle heeft als doel het bewaren, bewaken en uitdragen van de cultuurhistorie van Mierlo in al zijn facetten aan haar gemeenschap. Men houdt zich o.a. bezig met monumenten in de gemeente, het kadaster van Mierlo vanaf 1832 en toponiemen- en archiefonderzoek. Zo is de beschrijving van Mierlo's grondgebied van 1785 in beeld gebracht.

Het tijdschrift is vanaf 1987 aanwezig in de Brabant-Collectie.
Vindplaats: T 08307

Geen opmerkingen:

Een reactie posten