Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 9 februari 2015

De architectuur van Philips in Eindhoven; sloop renovatie transformatie

Dit fotoboek in zwart-wit geeft een goed overzicht van de architectuur van Philips door de jaren heen. Ook laat het zien hoe Eindhoven is omgegaan met het industrieel erfgoed van Philips. Veel gebouwen zijn gesloopt, andere weer hergebruikt.

De herontwikkeling van de fabrieksterreinen vormde een grote uitdaging voor de stad. Lange tijd waren deze terreinen alleen toegankelijk voor medewerkers van Philips. Na het vertrek van het Philipsconcern in de vorige eeuw en het leegkomen van de gebouwen opende zich een wereld vol nieuwe mogelijkheden voor Eindhoven. De cultuurhistorische waarde werd gezien en de laatste twintig jaar zijn de grote gebouwen volledig opgenomen in het stadsbeeld. De industriële gebouwen hebben uiteenlopende bestemmingen gekregen, zoals wonen, werken of horeca. Eindhoven is een voorbeeld van een geslaagde herontwikkeling.
Ruim 30 jaar maakte de Veldhovense fotograaf Norbert van Onna foto’s van o.a. de Philips gebouwen.

Meer informatie over industrieel erfgoed kunt u vinden in de rubriek: J

Vindplaats: BRA Z6 ONNA 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten