Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

dinsdag 24 februari 2015

Brabant-Collectie in digitaal geschiedenislokaal over Tilburg

Geschiedenislokaal013
De Brabant-Collectie is een van de participanten in het nieuwe digitale geschiedenislokaal over Tilburg: Geschiedenislokaal013. Overige bronnen zijn afkomstig uit de verzamelingen van het Regionaal Archief Tilburg, Stadsmuseum Tilburg, TextielMuseum en Bibliotheek Midden-Brabant. Het Noord-Hollands Archief en Regionaal Archief Tilburg hebben dit bronnenplatform samen met ab-c media gerealiseerd. Op donderdag 22 januari jl. vond de lancering plaats bij het Regionaal Archief Tilburg.

Deze speciaal voor het onderwijs in het leven geroepen website toont thematisch lokale historische bronnen, zoals foto's, krantenartikelen, plattegronden, schilderijen, prentbriefkaarten en films. Tevens is een tijdlijn opgenomen. Een leerling kan bronnen rondom een achttal thema's (o.a. textielfabrieken, Eerste en Tweede Wereldoorlog) raadplegen, printen en downloaden voor een presentatie of werkstuk. Daarnaast is er de optie informatie te delen via Pinterest, Facebook en Twitter.

Gelijktijdig is in Haarlem Geschiedenislokaal023 de lucht in gegaan, met bronnen uit o.a. het Noord-Hollands Archief. Instellingen uit het hele land kunnen via geschiedenislokaal.nl deelnemen aan dit project en met een interactieve tool hun bronnenverzameling verrijken. Lees hier meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten