Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

vrijdag 19 april 2013

Vervolg: Wie is wie? Fotoherkenning Jan Bijnen (1)

De eerste fotoherkenningssessie in Het Waalres Museum, gehouden op dinsdagmiddag 16 april jl., was een groot succes. Ruim 35 belangstellenden deden actief mee. Velen herkenden diverse Waalrese straatbeelden met boerderijen, huizen en diens bewoners op foto’s en prentbriefkaarten van Jan Bijnen. Maar ook talrijke personen zijn op groepsfoto’s geïdentificeerd.
© Theo van Dijk / Het Waalres Museum

© Jan Bijnen / Brabant-Collectie, Universiteit van Tilburg
Zo ook deze villa, gelegen aan de Stationsstraat (nu de Willibrorduslaan genoemd). Hier woonde Jan Verhoeven senior. Helaas is het huis in het midden van de jaren 70 afgebroken. Nu rest nog een lege plek naast de huidige fietsenwinkel (nr. 31). Als je voor het woonhuis stond, bevond zich rechts hiervan kapper Mies Jansen. Voor de heg poseren de drie kinderen van familie Verhoeven op een rijtje. Van links naar rechts: Jo (1924), Jan jr. (1921) en Willy (1923).
Op 23 april om 20.00 uur vindt er in Het Waalres Museum een tweede sessie plaats. U bent van harte welkom.
In de media: Eindhovens Dagblad, woensdag 17 april 2013 en Zondagnieuws, zondag 21 april 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten