Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 30 juli 2012

Gisteren was alles nog goed: het aangrijpende verhaal van de weduwe van Hans Horrevoets

18 mei 2006 was een zwarte dag in het leven van Petra van Rij. Haar man, de 32-jarige zeezeiler Hans Horrevoets, slaat overboord en verdrinkt tijdens de Volvo Ocean Race op de Atlantische Oceaan. Petra blijft achter met een peuter van anderhalf en is zwanger van hun tweede kind.

Een zware tijd volgt en ze besluit om de gebeurtenis van zich af te schrijven. Het wordt een ontroerend en positief verhaal. Het boek beschrijft het proces van verdriet en wanhoop, maar ook dat van kracht en de keuze om weer te gaan leven. Het eerste deel gaat over de tijd voor zijn dood. Het tweede over de tijd direct erna en het laatste deel over de rondreis van 3 maanden die Petra met haar twee dochtertjes in 2010 maakte langs de plaatsen die de Volvo Ocean Race in Australie en Nieuw-Zeeland aandeed.

Naar aanleiding van het boek richtte ze samen met haar zus Marijke in 2012 de Stichting De Jonge Weduwe op, bedoeld om jonge weduwen met minderjarige kinderen bij te staan.

Vindplaats: BRA H4 RIJ 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten