Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 5 april 2012

Jaar van de Historische Buitenplaats

Donderdag 29 maart 2012 is het Jaar van de Historische Buitenplaats 2012 feestelijk van start gegaan in Amerongen. Roel Robbertsen, Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht en René Dessing, voorzitter van de Stichting Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012, openden het themajaar. Het doel van dit themajaar is veel meer mensen in ons land bekend te maken met historische buitenplaatsen en daarmee aandacht te vragen voor het behoud van dit belangwekkend culturele erfgoed.

Alleen Noord-Brabant telt al 39 Complex Historische Buitenplaatsen. Deze lijst op basis van het monumentenregister bevat toegankelijkheidsgegevens en waar mogelijk een link naar de website van een buitenplaats.

Lees meer in het persbericht en op www.buitenplaatsen2012.nl.
Activiteiten per type en per regio kunt u op de site bekijken. Toekomstige activiteiten voor Noord-Brabant vindt u hier.

Op 19 april 2012 zal de Brabantse opening van het Jaar van de Historische Buitenplaats plaatsvinden op kasteel Heeswijk. Het is tevens de kick-off van de Brabantse Erfgoed Biënnale Cultuurhistorisch Landschap 2012-2013. De Brabant-Collectie levert beeldmateriaal hiervoor in de vorm van landschapsfoto's van o.a. Martien Coppens, Noud Aartsen en Jan Bijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten