Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 7 juli 2011

'Oog voor mensen' in bibliotheek Gennep

Tot en met 24 augustus is er een indrukwekkende overzichtstentoonstelling van een 70 tal foto's van fotografe Rees (Theresia) Diepen in de bibliotheek te Gennep te zien.

Kind onder tafel, Ottersum, 1964
Deze tentoonstelling, met als titel “Oog voor mensen”, is samengesteld door de Brabant-Collectie van de Bibliotheek Universiteit van Tilburg, o.l.v. Emy Thorissen.
Rees Diepen is o.a. bekend geworden door haar fotoboek ‘Dit kind…een confrontatie met ernstige zwakzinnigheid’, samengesteld met dr. G. van der Most en J. Fennis. Veel van deze foto’s zijn in de bibliotheek tentoongesteld. Naast kinderen fotografeerde Rees Diepen ook ouderen en (zee)landschappen.
Haar foto’s zijn altijd ongeposeerd en op kinderhoogte gefotografeerd. Geen glamour, maar heel puur. Echtheid en natuurlijkheid zijn haar uitgangspunten.
Verpleegster met jongetje,
Ottersum, 1964
Op vrijdag 8 juli a.s. is Emy Thorissen, samen met o.a. Marius van den Hoogen (directeur Dichterbij Gennep), in de bibliotheek aanwezig om de tentoonstelling officieel te openen en uitleg te geven over de tentoonstelling. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 14.30 uur.
Speciale bezoeken kunnen aangevraagd worden; informeert u bij de bibliotheek.
De expositie – op twee verdiepingen- is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten