November 2023 verscheen een kookboek ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de bekende Tilburgse kruidenlikeur schrobbelèr. Deze drank vond zijn oorsprong in de huisbar van Tilburger Jan Wassing tijdens carnaval. Hij creëerde de kruidenlikeur voor eigen gebruik en zijn zoon Pieter-Jan bracht het op de markt. Van een uit de hand gelopen hobby is schrobbelèr momenteel bekend tot ver buiten Tilburg en is het een echt familiebedrijf geworden. In het boek komen verhalen over de geschiedenis van de likeur aan bod, evenals een vijftigtal unieke recepten. Van lunch tot diner en van hartige maaltijden tot zoete desserts, alle gemaakt met schrobbelèr. De recepten zijn ingedeeld in verschillende hoofdstukken van koffietijd tot nachthap. Er is altijd een passend recept te vinden van bonbons tot bitterbal. Schrobbeler, een veelzijdig likeur. Zelfs Guus Meeuwis schreef er een lied over…
Vindplaats: BRA H4 SLOE 2023
Geen opmerkingen:
Een reactie posten