Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

woensdag 8 maart 2017

De zussen Van Gogh

Eerste druk
De rijke boekenverzameling die de Brabant-Collectie heeft over Vincent van Gogh is recent uitgebreid met de eerste en enige publicatie over De zussen Van Gogh. Dit werk van kunsthistoricus Willem-Jan Verlinden is dermate succesvol dat er binnen korte tijd een vijfde druk is verschenen. Niet alleen de nooit eerder gepubliceerde brieven, maar ook de afbeeldingen maken dit werk bijzonder. Voor de locatie Helvoirt leverde de Brabant-Collectie beeldmateriaal aan voor dit boek.
Verlinden plaatst voor het eerst niet Vincent en Theo, maar de drie dochters van de familie Van Gogh in de spotlights. Met dit levensverhaal op basis van door Anna, Lies en Wil geschreven brieven en andere persoonlijke documenten, schetst hij een fascinerend beeld van deze drie domineesdochters en de roerige tijden die zij meemaakten in de tweede helft negentiende eeuw en gedurende het fin de siècle.
Vijfde druk
De auteur geeft daarnaast een unieke inkijk in het protestante domineesgezin Van Gogh tussen 1849 en 1941 in al hun verschillende leefomstandigheden. Woonplaatsen van de familie zijn Zundert, Helvoirt, Etten, Nuenen en Breda in het katholieke Noord-Brabant. Daarna verspreidden de familieleden zich naar andere delen van Nederland en daarbuiten.

Meer boeken over Vincent van Gogh vindt u in de rubriek BRA J3.

Vindplaats: BRA J3 VERL 2016 en CBM 369 B 50.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten