Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 18 augustus 2016

Korte stage twee buitenlandse studenten bij de Brabant-Collectie

Op 16 en 17 augustus hebben Melanie Günther (Duitsland) en Jure Gende (Slovenië) een tweedaagse stage gevolgd bij de Brabant-Collectie. Zij namen deel aan de Taalunie Zomercursus Nederlands: Taal, cultuur en beroep van het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van Universiteit Gent. In dit kader vond de stage plaats. De Zomercursus (8 t/m 19 augustus 2016) legde het accent op communicatieve taalvaardigheid en kennismaking met de Nederlandse en Vlaamse samenleving. De geselecteerde studenten volgden voorafgaand aan de cursus een voorbereidingstraject in hun thuisland. In augustus volgden zij interactieve workshops en liepen stage bij een bedrijf of organisatie.

Op 16 augustus verwelkomde Pia van Kroonenburgh, bibliothecaris van de Brabant-Collectie, beide studenten. Ze gaf een korte schets van de collectie en stelde de studenten voor aan de aanwezige medewerkers. Melanie studeert Nederlandse filologie aan de Vrije Universiteit Berlijn. Ze zit nu in haar derde jaar en begint in oktober met haar master.
Jure Gende (links) en Melanie Günther (rechts)
Ook 
Jure is derdejaars, start eveneens met zijn master in oktober en studeert Germanistiek aan de Universiteit van Ljubljana. Nederlands was twee jaar lang zijn keuzevak. De Zomercursus wordt door hen beiden als interessant, maar tevens als erg intensief ervaren.
Beide studenten spreken perfect Nederlands en dat zorgde voor een prettig contact met de medewerkers van de Brabant-Collectie.

De stageopdracht die ze meekregen was: Onderzoek welke personen/instellingen in Vlaanderen nog niet weten van het bestaan van de Brabant-Collectie, maar voor wie onze producten wel interessant zouden kunnen zijn. Het tastbare resultaat van de stage was een geannoteerde lijst, die voor ons een startpunt zou kunnen vormen voor meer naamsbekendheid en/of een groter publieksbereik. Tevens zou het ons kunnen helpen om samenwerkingsprojecten te starten.
Aan het einde van de stage gaven de studenten een korte presentatie van hun onderzoek aan de aanwezige medewerkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten