Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 8 augustus 2016

Doe Maar op De Achterbank; tourmanager vliegt uit de bocht

Dit boek vertelt het levensverhaal van Willem van Oevelen uit Geldrop, enige tijd de tourmanager van Doe Maar. In ruim 40 waargebeurde verhalen vertelt hij over zijn leven. Zijn jonge jaren, de jeugdscene in Eindhoven en zijn tijd als dealende puber in het Eindhovense uitgaansleven. Dan volgen de jaren '80, waarin hij tourmanager bij Doe Maar is en zijn tijd als coördinator van Veronica’s Rocknight. Hij verblijft in Indonesië en de Verenigde Staten, om uiteindelijk op Ibiza te belanden waar hij nu een hondenpension runt.
Een groot deel van deze herinneringen vertellen details over het ontstaan, het succes en het einde van Doe Maar, waar Willem als hun chauffeur en manager nauw bij betrokken was. Deze Nederpopgroep veroorzaakte in de eerste helft van de jaren '80 hysterische taferelen en kreeg hordes tienermeisjes achter zich aan. Alle hoogte- en de enkele dieptepunten maakte Van Oevelen van dichtbij mee. De optredens op Pinkpop, de festivals met Van Kooten en De Bie, de tour naar de Antillen: alles komt aan bod door de ogen van de tourmanager. Het boek wordt gevuld met veel foto’s uit zijn omvangrijke privécollectie. Het is een hilarische vertelling geworden over drugs, hippies, muzikanten, vrouwen en vele feestjes.

Vindplaats: BRA J3 OEVE 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten