Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 28 januari 2016

Boekpresentatie Noud Aartsen

Donderdagmiddag 4 februari a.s. organiseert de Brabant-Collectie in samenwerking met Stichting C.R. Hermans, Aldus projecten en Natuurmuseum Brabant de boekpresentatie van Noud AartsenDe bijeenkomst vindt plaats in het Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, Tilburg.

Noud Aartsen (1932-2010) leverde als fotograaf een strijd met de tijd. De modernisering van het eeuwenoude landschap ging hem aan het hart. Met zijn fotografie legde hij als ooggetuige vast wat er na generaties verdween. Dat leverde duizenden foto’s op die betrekking hebben op Brabant (Het Groene Woud en De Kempen), Ierland en Frankrijk. De deels door Noud samengestelde kerncollectie fungeerde als vertrekpunt voor de beeldselectie voor dit fotoboek van de hand van Ton Lemaire, Paul Maas, Matthijs Schouten en Emy Thorissen.
© Noud Aartsen I Brabant Collectie, Tilburg University
Graag nodigen wij u uit om deze feestelijke bijeenkomst in het Natuurmuseum Brabant bij te wonen. 

Het programma van de middag is als volgt:

Vanaf 15.00u ontvangst met koffie / thee. 

15.30u - Welkomstwoord door Johan Heeffer (plaatsvervangend directeur Natuurmuseum Brabant / hoofd publieksactiviteiten)

15.35u - Inleiding en “The making of … fotoboek Noud Aartsen” door drs. Jos Kuijlen (voorzitter Stg. Cornelius Rudolphus Hermans en initiatiefnemer / co-producent fotoboek; oud-bibliothecaris Brabant-Collectie)

15.45u - Herinneringen aan Noud door drs. Paul Maas (landschapsecoloog, vriend van Noud Aartsen en medeauteur van fotoboek)

16.00u - Aanbieding van het eerste exemplaar aan weduwe Rini Aartsen-van Breugel door mr. Frank Houben (voormalige Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant)

16.15 – 17.00u - Afsluiting met drankje en gelegenheid om het boek aan te schaffen en mini-expositie te bezichtigen.

In de gang bij de filmzaal in het Natuurmuseum (1e verdieping) is eveneens een mini-expositie met enkele Brabantse foto’s van Noud Aartsen ingericht. Deze foto’s zijn afkomstig uit de Brabant-Collectie, Tilburg University.

Meer over de totstandkoming van het boek leest u in dit blogbericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten