Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 14 september 2015

In de Brabantse voetsporen van Vincent van Gogh

Onder de vlag Welkom in Brabant: My homeland zijn er in de provincie Noord-Brabant legio activiteiten georganiseerd in het kader van het herdenkingsjaar Van Gogh 2015.  Drie Tilburgse erfgoedinstellingen pogen een reconstructie te geven van het Brabantse landschap, zoals Van Gogh dat aanschouwd moet hebben.

Het Stadsmuseum TilburgNatuurmuseum Brabant en de Brabant-Collectie hebben de handen ineengeslagen om de expositie In de Brabantse voetsporen van Vincent van Gogh samen te stellen. Rondom de thema's landschap en dieren, boerenleven, ambachten, interieurs en gebouwen zijn overeenkomsten te zien in Vincents tekeningen en brieven met de vroege Brabantse fotografie (1865-1918). Van zaterdag 17 oktober 2015 t/m woensdag 6 januari 2016 is deze tentoonstelling in het Natuurmuseum te Tilburg te bezoeken. 
Zevenbergen. De Langeweg naar Breda
Prentbriefkaart ("Vivat" Amst. No. 4181) vóór 1905
Vindplaats: Z 29.1 / 121 Lang (1)
Als voorproefje kunt u het beeldverhaal in het septembernummer van In Brabant bekijkenAan de hand van oude foto's en prentbriefkaarten uit de Brabant-Collectie en het Regionaal Archief Tilburg neemt Vincent u mee op een chronologische tocht langs negen Noord-Brabantse locaties waar hij woonde, verbleef, werkte of passeerde. Briefcitaten verlevendigen deze sfeerbeelden. Ontdek het Brabantse landschap zoals Van Gogh het tussen 1864 en 1885 gezien kan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten