Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

donderdag 2 juli 2015

Jiangsu - Brabant: twintig jaar vriendschap, eeuwenlang verbonden

Dit boek is door de Provincie Noord-Brabant uitgegeven bij het 20-jarige jubileum van de zusterrelatie tussen de provincie Jiangsu in China en de Provincie Noord-Brabant. Deze zusterrelatie bestaat sinds 9 september 1994. 

Het fungeert voor de provincie als exclusief relatiegeschenk en is op de dag van het jubileum aangeboden aan de ambassadeur van China, Xu Chen, en in oktober aan de gouverneur van Jiangsu, Li Xueyong, bij zijn bezoek aan Brabant ter ere van het jubileum.

De teksten zijn weergegeven in drie talen: Chinees, Engels en Nederlands. Het werk is mooi vormgegeven en rijkelijk voorzien van illustraties. De Brabant-Collectie heeft met name het oude beeldmateriaal (prenten uit oude gedrukte werken en kaarten) verzorgd. Dit fraaie boek laat niet alleen zien wat Jiangsu en Brabant hebben opgebouwd in deze periode, maar ook dat deze verbondenheid al veel verder teruggaat in de tijd. In negen hoofdstukken wordt vanuit het verleden ingezoomd op hoogtepunten als Brabantse kastelen en Chinese interieurs, keramische kunst, eetcultuur, schilder- en dichtkunst, sport en educatie. Daarnaast worden de periode van het jubileum en de rol van overheid, onderwijs en bedrijfsleven besproken. Bekijk hier het item van Omroep Brabant over dit laatste onderwerp.

Tussen de hoofdstukken staan interviews, zowel vanuit het perspectief van Jiangsu als vanuit Brabant, met visies op de samenwerking en kansen voor de toekomst. Dit werk toont de cultuurhistorie die de beide gebieden delen en de verbondenheid die vanuit het verleden naar de toekomst gericht is.

Dit boek wordt niet uitgeleend! U kunt het wel komen inzien in onze raadpleegruimte.

Vindplaats: TRE 099 C32 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten