Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 19 mei 2014

Tijdschrift: Heem Son en Breugel

Heem Son en Breugel is het driemaandelijkse tijdschrift van Heemkundekring Son en Breugel. In 1986 is de kring begonnen met het uitbrengen van deze periodiek. Elk nummer telt ongeveer 24 pagina's. Diverse artikelen zijn voorzien van foto's of illustraties. In 2010 is het tijdschrift geheel vernieuwd en gemoderniseerd: het kreeg een nieuwe omslag en bladindeling, en de leesbaarheid en kwaliteit van de foto's werden verbeterd.
De inhoud bestaat uit:

  • Artikelen over de historie van Son en Breugel. In tijdschriftnummer 3 van 2013 staat bijvoorbeeld een artikel over de ongekend grote groei van Son en Breugel tussen 1950 en 1970.
  • Interviews met inwoners over hun leven, jeugherinneringen en hun verhalen uit vroegere tijden.
  • Genealogische wetenswaardigheden (o.a. diverse artikelen over de familie Bagelaars uit Son).
  • Archeologische onderwerpen en beschrijvingen van vondsten uit de bodem van Son en Breugel en sporen van vroegere bewoning.
Nummer 1 van 2014 is in zijn geheel gewijd aan een beroemde dorpsgenoot: bisschop en abt Franciscus Sonnius. In de maanden april en mei is er, in het gemeentehuis en de toren van Son en Breugel, een expositie over Sonnius te zien. De Brabant-Collectie heeft hieraan een bijdrage geleverd in de vorm van een bruikleen van 18 publicaties, waaronder zeldzame boeken en handschriften. Zie de Facebook-pagina van de heemkundekring (die dit jaar zijn 40-jarige bestaan viert) en de gemeentepagina van Son en Breugel voor meer informatie.

Vindplaats: T 07765

Geen opmerkingen:

Een reactie posten