Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 21 april 2014

Tijdschrift: Ravelyn

Ravelyn is de naam van het tijdschrift dat uitgebracht wordt door Heemkundekring De Willemstad. Deze kring is op 2 oktober 1978 opgericht; vanaf 1982 publiceert men drie keer per jaar bovengenoemd tijdschrift. De heemkundekring houdt zich actief bezig met het bijzondere cultuurhistorische erfgoed van Willemstad door dit te bewaren, documenteren en uit te dragen. De naam van het tijdschrift verwijst naar een onderdeel van een vestingwerk: een ravelijn is een driehoekige voorschans in de gracht, die dient om de weg tussen de bolwerken te dekken.
In het tijdschrift verschijnen artikelen over geschied- en heemkundige onderwerpen die betrekking hebben op Willemstad. Onderwerpen zijn: de ontwikkeling van de stad als vesting en het landschap eromheen; inwoners, hun gebruiken en gewoonten; gebeurtenissen uit de geschiedenis van de vestingstad. Daarnaast staan in het tijdschrift interviews met personen die belangrijk (zijn) geweest voor de stad. Eén van de auteurs die regelmatig publiceerde was dhr. P. Hartmans, gemeentearchitect te Willemstad van 1945 tot 1980. In verscheidene door hemzelf geïllustreerde artikelen heeft hij gegevens over huizen en boerderijen vastgelegd.

Op de website van de kring wordt iedere maand een artikel toegevoegd dat eerder is verschenen in het tijdschrift.Tevens geeft de site een korte vermelding van de artikelen verschenen in het laatste nummer.
Ravelyn is aanwezig in onze collectie vanaf 1982 tot heden.

Vindplaats: T 07437

Geen opmerkingen:

Een reactie posten