Ter gelegenheid van de Restaurant Week vandaag aandacht voor het eerste boek van eigenaar en chef-kok van sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Soenil Bahadoer vertelt hierin zijn levensverhaal van een jongen afkomstig uit een traditioneel Hindoestaans gezin en zijn weg naar de top. Hij belicht zijn passie voor het koken, zijn inspiratiebronnen en de producten waarmee hij werkt. Met zijn verhaal wil hij een voorbeeld zijn voor de jongere generatie koks en laten zien dat door hard werken en gedrevenheid het mogelijk is je dromen waar te maken. Tevens wil hij laten zien dat door je roots te koesteren en gebruiken je een eigen kookstijl kunt ontwikkelen. De liefde voor eten kreeg hij als kind mee. Hij groeide op in Suriname en verhuisde op achtjarige leeftijd naar Nederland. Door mee te kijken bij zijn moeder in de keuken deed hij inspiratie op. Veel recepten van haar gebruikt hij nog steeds, maar dan op een strakke manier. Hij combineert smaken uit de Surinaams-Hindoestaanse keuken met de Franse. Dat heeft hem in 2004 een Michelinster opgeleverd. Het boek is verder aangevuld met recepten en prachtige foto's van zijn creaties.
(Meer boeken over Brabantse restaurants kunt U vinden in de rubriek BRA G4)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten