Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 13 februari 2012

50 jaar samen: historisch fotoboek over 50 jaar Molukkers in Nistelrode

Vijftig jaar samen vertelt het verhaal van de Zuidoost-Molukse gemeenschap in Nistelrode. Een geschiedenis die begon in Indonesië, het voormalig Nederlands-Indië. Het boek gaat over de komst naar Nederland, de bootreis, de afscheiding Terselatan gemeenschap (Zuidoost-Molukkers) en Ambonezen (Zuid-Molukkers) en het leven in de woonwijk en in woonoord Donzel. Verder aan bod komen de deelname aan de Nederlandse samenleving op het gebied van onder andere onderwijs, wonen, werken,sport en cultuur. De rol van de lokale en landelijke Zuidoost-Molukse organisaties met betrekking tot belangenbehartiging wordt eveneens belicht. Diverse Zuidoost-Molukkers en Nistelrodenaren hebben hun verhaal gedaan. Door deze levendige verhalen, indrukken en belevenissen is een deel van de geschiedenis van de Zuidoost-Molukkers in Nistelrode vastgelegd.
Zoals Burgemeester Heijmans van de gemeente Bernheze in zijn voorwoord treffend verwoord: "Voor degenen die geen deel uitmaken van de Molukse gemeenschap geeft het boek een scherp beeld van wat dit gedeelte van onze samenleving in de afgelopen 50 jaar heeft meegemaakt".

Vindplaats: BRA S3 AMUK 2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten