Vindplaats: BRA H3 HOFF 2021
Over mij
- Brabant-Collectie
- De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg
maandag 8 november 2021
Lotus: Jermain de Rozario, van vuilnisman tot sterrenchef
Eind juli verscheen een boek over de opmerkelijke carrière van Jermaine de Rozario uit Helmond. Jermaine, afkomstig uit een groot gezin, stopte op zijn 15de met school, ging het huis uit en had veel verschillende baantjes. Hij leidde een zwervend bestaan, kreeg verkeerde vrienden, kwam op illegale feesten, raakte aan de drugs en kreeg hoge schulden. Vier jaar later krijgt hij er genoeg van, stopt met de drugs, gaat op
zichzelf wonen en vindt een baan als vuilnisman. Dit houdt hij een jaar vol. Dan kiest hij
voor de horeca, met aanvankelijk diverse baantjes in de bediening. Dan komt hij, via een baan als eerstejaars leerling kok en zelfstandig werkende kok bij ‘t Parlement
in Helmond, terecht bij Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen. Daar heeft hij
het zwaar, maar hij leert er wel de kneepjes van het vak. Na als chef-kok bij ’t
Parlement in Helmond en als chef de partie bij De Lindehof in Nuenen gewerkt te
hebben, opent hij in 2016 met hulp van een investeerder zijn eigen restaurant
De Rozario in Helmond. In het boek vertelt hij niet alleen over zijn successen
en angsten, maar ook over zijn harde regime in de keuken, de vervelende gasten
en de manier waarop zijn gerechten tot stand komen. De Rozario kookt met zijn
hart en op zijn gevoel. Regels lapt hij aan zijn laars.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten