Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

dinsdag 7 mei 2013

Meimaand = Mariaverering

Mei is in de katholieke kerk de Mariamaand. De naam van deze maand is afgeleid van die van de Griekse godin Maia. Haar naam betekent oorspronkelijk moeder. De Romeinen vierden hun voorjaars-feesten waarbij zij deze vruchtbaarheidsgodin vereerden, in deze maand. Vanaf de Middeleeuwen begon men in Italië in de meimaand Maria, de Moeder van Jezus, te vereren.
In deze tentoonstelling komen de belangrijkste plaatsen waar Maria vereerd wordt aan bod. Het betreft niet alleen Brabantse, maar ook Belgische, Duitse en Franse plaatsen. Door middel van beelden en items uit de collectie worden de verschillen in de voorstellingen van Maria duidelijk.

Tot en met zondag 26 mei a.s. kunt u in de vitrine op niveau 1 en 0 in de bibliotheek van Universiteit van Tilburg deze Mariatentoonstelling komen bewonderen. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten