Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

woensdag 16 maart 2011

Vintageprints Martien Coppens weer terug in huis

Sinds 1 maart 2011 zijn de vintageprints Martien Coppens weer terug op hun originele bewaarplaats bij de Brabant-Collectie. Vanwege een ingrijpende herinrichting van de Universiteitsbibliotheek moesten medewerkers en collectie in de periode oktober 2009 – eind mei 2010 tijdelijk geherhuisvest worden.

Voor de Coppenscollectie werd onderdak gevonden bij het Regionaal Archief Tilburg . Na de digitalisering van de fotocollectie medio oktober 2009 bij het Nederlands Fotomuseum te Rotterdam zijn de foto’s rechtstreeks vervoerd naar het Regionaal Archief Tilburg. Medewerkers van de Brabant-Collectie zijn aldaar begonnen met de ontsluiting van de foto’s.

Eind april 2010 was het conserveringsmateriaal in huis en werd een begin gemaakt met de duurzame berging van de objecten. Een half jaar later ging het monteren van de foto’s op opzetkarton vol van start. Inmiddels hadden de medewerkers van de Brabant-Collectie hun intrek weer genomen in de vernieuwde Universiteitsbibliotheek.  Nu de conserveringsruimte daar ook weer in gebruik genomen kon worden was het tijd de Coppenscollectie terug te verhuizen naar de Brabant-Collectie. Dit gebeurde op 1 maart 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten