Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 14 januari 2013

{Meer} Jongens van toen. Oosterhoutse jongens in de jaren dertig en veertig

'{Meer} Jongens van toen' is de opvolger van 'Jongens van toen. Oosterhoutse jongens in de jaren vijftig'. Het boek speelt zich af in de jaren '30 en '40.  Oosterhout, indertijd een dorp met ongeveer 15.000 inwoners, kende vele werklozen zo direct na de economische crisis. Hoofdrolspelers zijn Janus, Wim en Sjef Mertens, drie broers uit een groot gezin in de Oosterhoutse Klappeijestraat. Inmiddels zijn het mannen op leeftijd. Ze vertellen over hoe zij de jaren '30 en '40 ervaren hebben; met de leuke en minder leuke herinneringen, hoe zij speelden, naar school en later naar het werk gingen in het Oosterhout van toen.

Tevens wordt in dit boek aandacht besteed aan veel voorname Oosterhoutse mensen en belangrijke gebeurtenissen van die tijd.Het boek geeft een goed tijdsbeeld van het dorp in de jaren '30 en '40.
Meer boeken over Oosterhout vind u in de rubriek BRA Y.

Vindplaats: BRA Y3 BOSC 2011
(Vindplaats 'Jongens van toen': BRA L3 BOSC 2008)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten