Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 11 juni 2018

DVD: Joodse kinderen in kamp Vught

Op 6 en 7 juni 1943 vond in concentratiekamp Vught het Kindertransport plaats. Bijna 1.300 joodse kinderen, veelal samen met hun moeder, werden weggevoerd naar Westerbork. De meesten werden binnen enkele dagen doorgestuurd naar de gaskamers van Sobibor.
September 1999 werd op het terrein van het herdenkingscentrum Nationaal Monument Kamp Vught een gedenkteken voor dit Kindertransport geplaatst. Ter gelegenheid van de plaatsing van het monument schreef Janneke de Moei het boek Joodse kinderen in kamp Vught. De schrijfster en andere betrokkenen constateerden dat er behoefte was aan educatief materiaal rondom dit onderwerp en stelden deze DVD, lesmateriaal en een speciale website samen.
Op de DVD vertellen acht mensen die de kampen overleefden over de razzia's, Vught en het transport. In de korte documentaire Wat kunnen ze nou met ons doen? vertelt ooggetuige Lotty Huffener, samen met drie andere overlevenden, over haar ervaringen. Hun woorden worden afgewisseld met beelden van vrije, spelende kinderen nu, waardoor een indringend beeld wordt gegeven.

De DVD is te bekijken op de raadpleegpc's van de universiteitsbibliotheek op niveau 0.
Vindplaats: BENG DVD JOOD 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten