Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 8 januari 2018

DVD: Pompveld; een oase van rust en stilte

In 2012 maakte Mark Kapteijns, filmmaker én terreinmedewerker van Brabants Landschap, deze film over natuurreservaat het Pompveld. Op dit terrein, gelegen tussen Andel en Babyloniënbroek, bevindt zich een eendenkooi die nog volop in bedrijf is. Na de ruilverkaveling in de jaren 60 is het Pompveld in het Land van Heusden en Altena als enig cultuurhistorisch landschap bewaard gebleven. De rest werd grotendeels glad gestreken. Omdat het hoger ligt dan de omgeving, malen windmolentjes water van buiten naar binnen. Zou dit niet gebeuren, dan zou het Pompveld leeglopen en verdrogen.
De eendenkooi functioneert nog als vanouds en wordt door Brabants Landschap in tact gehouden, iets wat je niet vaak meer ziet. Het Pompveld is, mede door de beperkte openstelling, een waar paradijs voor reeën, hazen en vogels. Deze film geeft u een mooi inkijkje.
De DVD is te bekijken op de raadpleegpc's op niveau 0 van de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD POMP 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten