Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 8 mei 2017

DVD: In het spoor van de Poolse bevrijders

De documentaire In het spoor van de Poolse bevrijders vertelt het verhaal van de tienduizenden Poolse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland hebben gestreden. Ze werkten mee aan de bevrijding van grote delen van ons land. De hoop die velen koesterden om ook hun eigen land te bevrijden, ging in rook op. Zo leefde een groot aantal van hen, vaak tot hun dood, in ballingschap in verschillende landen in West-Europa.
Ooggetuigen, deskundigen en kinderen van Poolse oorlogsveteranen vertellen hoe het de Poolse bevrijders voor, tijdens en vooral ook na de oorlog is vergaan. Filmmakers Bob Entrop en Raoul de Zwart filmden hiervoor niet alleen in Nederland, maar ook in Polen en Schotland. Het levensverhaal van de Poolse generaal Stanislaw Maczek loopt als een rode draad door de documentaire. Hij overleed op 102-jarige leeftijd in Edinburgh en ligt tussen zijn manschappen begraven op het Pools militair ereveld Breda.
U kunt de DVD bekijken op de raadpleegpc's in de universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD INHE 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten