Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 9 januari 2017

Het Verhaal van Alphen

Onlangs verscheen een interessant boek over de geschiedenis van de archeologie in Alphen en omstreken. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de bewoningsgeschiedenis van Alphen vanaf de prehistorie. Aan de hand van de vele bodemschatten, gevonden in de grafheuvels en urnenvelden rondom deze plaats, wordt ‘Het Verhaal van Alphen’ verteld. Uiteraard is er ook aandacht voor het Merovingisch grafveld dat midden jaren 50 van de vorige eeuw ontdekt is vlakbij de kerk. In het boekwerkje komen onder andere aan bod: de geschiedenis van de archeologie in Alphen en omstreken, de grafheuvels, de paalkransen, de urnenvelden, de komst van de Romeinen en de komst van de Franken.
Het Verhaal van Alphen is een uitgave van Heemkundekring 'Carel de Roy' in samenwerking met het Oudheidkundig Streekmuseum Alphen NB.

Vindplaats: BRA Y HEND 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten