Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 8 februari 2016

DVD: Brabants Landgoed

Eind december 2012 zond Omroep Brabant een zesdelige tv-serie uit over landgoederen in Noord-Brabant. Deze serie is nu ook op DVD verschenen.
Presentator Patrick Timmermans reist kriskras door onze provincie en bezoekt de volgende landgoederen:
Gorp en Roovert, Velder, Croy, De Rozephoeve, De Utrecht en Mattemburgh. Het zijn groene pareltjes waar natuur en cultuur, groen en gebouwen, mooi samengaan. Ze zijn allemaal verschillend en uniek en worden met veel liefde door de eigenaren onderhouden. Vaak zijn ze opengesteld voor het publiek, soms kun je er zelfs overnachten. Dat een landgoed onderhouden veel kosten met zich meebrengt, komt in de serie duidelijk naar voren. Verder zien we hoe de eigenaren op creatieve wijze nieuwe manieren bedenken om inkomsten te genereren, nu vele subsidies vervallen en land- en bosbouw te weinig meer opleveren.

U kunt de DVD bekijken op de raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek op niveau 0.

Vindplaats: BENG DVD BRAB 2015

1 opmerking:

  1. Ben niet zo heel lang geleden bij hotel de borg in Zevenbergen geweest. Daar bieden ze ook fietstochten aan in de omgeving. Brabant is echt voorzien van prachtige natuurstukken.

    BeantwoordenVerwijderen