Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 24 augustus 2015

DVD: Vincent van Gogh

29 juli jl. was het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. Tijdens het Van Gogh-jaar eren diverse instellingen in binnen- en buitenland deze beroemde kunstschilder met tentoonstellingen en evenementen. Zo ook in onze provincie, waar Stichting Van Gogh Brabant een speciale site in het leven heeft geroepen.

In onze rubriek Uitgelicht vandaag aandacht voor een DVD over deze kunstschilder, uitgebracht in 2011 in de serie Famous Dutch Painters. Deze Nederlandse documentaire van cineast Paul Molijn toont in 60 minuten het leven en de werken van Vincent van Gogh. Via een geografische reconstructie reist de kijker mee door zijn leven. Deze reis gaat van Zundert via Belgi√ę naar Frankrijk en eindigt in Auvers-sur-Oise bij het graf van de 37-jarige Vincent. We zien waar hij zijn inspiratie heeft opgedaan. Veel van de gebouwen uit zijn tijd staan er nog steeds. Via digitale technieken verandert het huidige beeld in het schilderij dat Van Gogh ruim 100 jaar eerder maakte. De DVD kunt u bekijken op onze raadpleegpc's op niveau 0 in de Universiteitsbibliotheek.

Meer DVD's over Van Gogh in onze collectie vindt u hier.

Vindplaats: BENG DVD VINC 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten