Over mij

Mijn foto
De Brabant-Collectie is in 1837 in 's-Hertogenbosch opgericht door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant en wordt sinds 1986 beheerd door de bibliotheek van de Universiteit van Tilburg

maandag 13 juli 2015

DVD: Draaiboek van een kermisgek

Vrijdag 17 juli a.s. gaat de Tilburgse kermis weer van start. Om vast in de juiste stemming te komen, vandaag aandacht voor een opmerkelijke DVD.
In 2002 schreef Lauran Wijffels een boek over de Tilburgse kermis in de jaren '60 onder de titel "Draaiboek van een kermisgek" (vindplaats: BRA G3 WIJF 2002). Vorig jaar is dit populaire boek deels als gesproken boek op DVD uitgebracht. Kermishobbyist Frans de Kok uit Berkel-Enschot liet Wijffels 11 van zijn 'Draaiboekjes' voorlezen, nam het op en voegde bijpassend beeldmateriaal toe. Hiervoor gebruikte hij honderden zwartwit-foto's van Nico Rampen-van Nieff, het Tilburgse Persbureau Van Eijndhoven en fotograaf Emile Koenen. Het resultaat is een klankbeeld van 35 minuten, voorzien van pakkende (kermis)hits uit de jaren '60. Daarnaast staat op deze DVD een modern klankbeeld (25 minuten) over de Tilburgse kermis anno 2013. Dit beeld van de hypermoderne kermis contrasteert mooi met de nostalgische zwartwit-foto's van de jaren '60.

U kunt deze DVD bekijken op onze raadpleegpc's in de Universiteitsbibliotheek.

Vindplaats: BENG DVD DRAA 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten